Esquerra de Malgrat reivindica la figura de l’alcalde Francesc Arnau

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Just fa 40 anys que va morir a Perpinyà qui fou regidor i alcalde de Malgrat durant la 2a república, Francesc Arnau i Cortina.

Tot i que nasqué a Hostalric el 1889, es va establir a Malgrat quan tenia 30 anys on es va dedicar al comerç. Aviat va col.laborar en la política i les entitats locals.

Amb la segona república, Arnau va ser escollit alcalde de la localitat, tasca que va compaginar amb la de diputat al parlament també per ERC. També va ser president de la Federació de Municipis Catalans.

Després dels fets d’octubre de 1934 el consistori malgratenc fou destituït fins el febrer de 1936. Renuncià al seu càrrec mesos després en desacord amb el procés revolucionari que s’estava produint a Catalunya després de l’alçament militar del juliol.

En acabar la Guerra Civil Arnau es va exiliar a Prada de Conflent i, tot i que a mitjans dels anys 60 pogué tornar al Principat, es va establir definitivament en aquesta població de la Catalunya Nord.

Esquerra, partit on va militar Arnau, explica que va ser l’impulsor de diferents obres públiques com la pavimentació de carrers, les inversions en escoles i la promoció de la llengua catalana i dels ajuts socials.

Coincidint amb el 40è aniversari de la seva mort, la secció local d’ERC a Malgrat ha volgut reivindicar la seva figura política i homenatjar als lluitadors per la llibertat durant el conflicte

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics