PLF lidera el descens de l’atur a l’Alt Maresme amb un 8.7% menys a l’abril

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És la davallada més destacada, en un mes, dels últims anys a la nostra vila i deixa la xifra d’aturats a PLF en 773 persones, el que suposa un 8.7% menys que un mes abans, la davallada més important a nivell percentual dels municipis de la zona.

De fet és la primera vegada que la xifra està per sota dels 800 des del setembre de l’any passat.

La davallada està lligada a l’inici de la temporada turística, que tradicionalment fa rebaixar les llistes de desocupats allà on es concentra l’activitat turística, com ara la nostra.

Així si mirem el comportament de l’atur en els últims mesos d’abril es comprova que sempre experimenta descensos en les llistes d’aturats, tot i que la d’aquest any ha estat especialment significativa amb una reducció de 74 persones.

Al final de l’abril, al nostre municipi hi ha 773 persones apuntades a l’atur, més d’un centenar menys que ara fa un any i una 50a menys que en fa 2. De fet és la dada més baixa en un abril des del 2011.

Aquest descens de l’atur situa la taxa de desocupats a PLF per sota dels 16% .

El descens de l’abril ha estat generalitzat a la comarca. A L’alt Maresme totes les poblacions han experimentat retallades en el nombre de persones sense feina.

Rere el descens de PLF hi ha Malgrat, amb un 7.2% menys d’aturats entre març i abril. L’últim mes s’ha tancat al municipi amb 1619 persones a l’atur, 126 menys que un mes abans.

Blanes baixa en 244 persones les seves llistes d’aturats, que es situen ara en 3714.

Pineda baixa un 5% i 158 aturats menys fins els 2961 i Tordera és on el descens és més moderat. En concret un 4.1% i 71 persones menys, arribant als 1619.

A nivell comarcal, el Maresme experimenta una davallada de prop de 1095 aturats i l’abril s’ha acabat amb 38.350 persones sense feina

 

aturats pl

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics