Els delictes cauen un 10% a Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les dades donades a conèixer la setmana passada, el 2013 hi va haver una davallada dels delictes denunciats a Malgrat. En concret una davallada de prop d’un 10%, quasi el doble del descens mitjà de Catalunya en el mateix període.

Dimecres passat es va fer una Junta Local de Seguretat oberta a la ciutadania, on es va explicar la feina feta durant l’any passat pel cos local de seguretat. La jornada també va servir per exposar el treball conjunt entre la Policia local i els Mossos d’Esquadra.

En aquesta junta local de seguretat es va explicar que, la Policia Local va resoldre 1 de cada 3 casos denunciats, cosa que segons els responsables policials de la zona es tradueix en un bon nivell d'”eficàcia policial”, ja que es situa lleugerament per sobre de la mitjana catalana. És per això que l’inspector en cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar, Salvador Rossell, va destacar i felicitar la feina de la Policia Local de Malgrat.

L’inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, va repassar les dades de la feina feta durant el 2013 i va destacar que gràcies a l’aplicació de l’ordenança de civisme s’ha reduït la despesa pública entorn al vandalisme a la via pública. En aquest concepte l’any 2012 es van gastar 41 mil €, una factura que es va reduir fins els 35 mil fa un any. El 2013 es van posar 400 denuncies per incompliment d’aquesta normativa.

Durant la sessió, es va parlar de l’avinguda de la Costa Brava, com el punt negre on es produeixen més accidents. De fet l’any passat es van disparar els accidents en aquesta via. Tant és així que el 2013 va triplicar les dades registrades els dos anys anteriors, arribant als 24 accidents, el que suposa 2 accidents al mes de mitjana.

Per això, la Policia Local ha fet arribar a la Diputació diferents propostes per aconseguir que els vehicles hi circulin amb menys velocitat. Entre aquestes mesures hi ha una rotonda i alguns passos de vianants enlairats per pacificar el trànsit.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics