Imputen l’alcalde de Blanes per un possible delicte de prevaricació i tràfic d’influències

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El jutge ha admès a tràmit la querella presentada el gener pel Club Hoquei de la ciutat contra l’alcalde del poble, el socialista Josep Marigó, la seva dona i l’interventor de l’Ajuntament, Francisco Lucio.

El jutjat els imputa un presumpte delicte de prevaricació i tràfic d’influències continuat. La querella es basa en un conveni signat entre l’Ajuntament de Blanes i l’Escola de Música durant el mandat del 2003-2007.

El Club Hoquei Blanes va presentar la querella en conèixer que l’Ajuntament de Blanes, durant el mandat 2003-2007, havia atorgat una partida de 40.000 euros a l’any a l’Escola de Música del poble, segons diuen, sense estar ben justificada.

Segons el president del club, Josep Ridaura, el batlle va destinar aquesta partida a l’Escola de Música on anava el fill de l’alcalde i on treballava la seva dona.

Ridaura afirma que no és l’única entitat que ha rebut subvencions del consistori sense presentar els comptes corresponents tal com marca la llei.

Segons el club esportiu la normativa diu que sempre s’ha de presentar un compte justificatiu per rebre una subvenció d’una administració pública.

 

Ridaura ha explicat que la jutgessa ha admès a tràmit la querella i que ja ha citat a declarar al batlle, la seva dona i l’interventor el pròxim 16 de juny. A més, també demana al consistori els comptes, la memòria justificativa, els registres d’entrada de les justificacions de les subvencions de l’Escola de Música, els convenis i les subvencions que el consistori ha signat amb altres entitats des del 2003 i el resum de nòmines, estatuts i actes de l’Escola de Música des del 2003.

 

Aquest és el segon cop que Marigó rep una querella en menys de mig any. Al novembre el jutjat número 3 de Blanes va admetre a tràmit una querella contra l’alcalde del municipi pels delictes de tràfic d’influències i contra l’ordenament del territori per haver deixat de cobrar diversos rebuts de l’IBI i donar llicències d’obra il•legals. En aquest cas, la querella també afectava l’interventor municipal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics