Recollida de signatures a PLF per defensar els metges a les ambulàncies d’urgències

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant aquest matí s’han estat recollint signatures a la plaça del Forum Palatiolo de PLF per tal d’evitar que les retallades acabin amb la presència de metges a les ambulàncies del SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques, que tenen la base als hospitals de Calella i Blanes.

El comitè d’empresa de l’hospital de Calella i dels caps de salut de Malgrat i PLF ha rebutjat la proposta de l’empresa gestora del servei i del Departament de Salut i ha explicat que si es tira endavant el servei de transport urgent es prestaria amb la infermera i el conductor.

Els representants dels treballadors sanitaris expliquen que tot i no tenir una confirmació oficial, la decisió ja està presa, i que es vol executar en breu. Com explica Marina Saavedra, metgessa del SEM i membre del comitè d’empresa de l’Hospital de Calella.

Segons el comitè d’empresa en cas d’aplicar-se aquesta mesura representaria un empitjorament “molt greu” de l’atenció assistencial als habitants de la nostra zona, que no serien vistos per un metge fins arribar al centre hospitalari o bé necessitarà de l’arribada d’un altre equip d’una altra zona. Ho diu Saavedra, que explica que les signatures s’enviaran al Parlament per evitar que s’implanti la mesura.

Els representants dels treballadors recorden que les retallades ja han afectat l’Alt Maresme i la Selva, amb el tancament de les urgències als Caps de Salut de la zona.

La campanya de recollida de signatures poble a poble ha estat avui a PLF i demà serà a Sta. Susanna. De tota manera s’anirà fent als diferents municipis de l’influència de l’Hospital de Calella.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics