Malgrat espera que la Generalitat li pagui part de les factures pendents de la Llei de Barris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat saldarà enguany un terç del deute pendent amb els municipis pel que fa a la llei de barris. Això són prop de 38 milions d’euros d’una factura que s’enfila fins als 120 milions per obres que els ajuntaments mai no han cobrat. Segons informa La Xarxa de Comunicació Local, els municipis beneficiats es concentren, sobretot, a l’àrea metropolitana, com Barcelona, Viladecans, Esplugues i l’Hospitalet.

Malgrat és un dels municipis on la Generalitat deu diners per la Llei de Barris. De fet, segons dades del propi consistori, actualment el govern català deu 1 milió 280 mil€ en factures que ja ha avançat l’Ajuntament de Malgrat per obres de millora al barri del Castell. Ho explica el regidor d’Hisenda de Malgrat, Antoni Puignou.

La llei de Barris a Malgrat ha permès rehabilitar carrers, façanes d’habitatges o la construcció del nou centre cívic o l’ascensor inclinat en aquest municipi. Unes inversions pagades a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat.

Diu Puignou, però, que l’administració catalana fa 3 anys que no paga cap factura de la Llei de Barris i espera que aquest terç del deute que eixugarà ara el govern es distribueixi de forma proporcional entre els municipi.

D’aquesta manera Malgrat espera poder ingressar part dels diners pendents i que ha hagut d’avançar de la seva butxaca.

Davant totes les factures pendents del Pla de Barris, el govern ha decidit frenar més convocatòries fins que no es posi al dia amb els pagaments.

La Xarxa / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics