El vaticà aparta al rector de Bigues i Riells per les possibles relacions amb l’assassí del brasiler

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El passat mes de febrer, el Bisbat de Girona va tancar l’expedient informatiu que havia obert el 10 de desembre, per intentar aclarir si eren certes les acusacions que va llançar l’assassí d’un jove brasiler que vivia a casa del rector a Blanes. Segons l’agressor, el mossèn havia mantingut relacions sexuals amb ell a canvi de diners i drogues durant anys. El detingut, a més, assegurava que el rector de Riells del Montseny també havia tingut relacions de caire sexual amb la víctima, el jove de 22 anys d’origen brasiler que vivia amb Reixach a Blanes.

 

Durant unes setmanes, el mossèn va ser apartat de la seva parròquia, cosa que va provocar crítiques entre els seus feligresos. Dos mesos més tard, el Bisbat va tancar l’expedient, descartant que les acusacions tinguessin fonament i confirmant Reixach en el seu càrrec.

Llavors el bisbat va traslladar a la Santa Seu el resultat de l’expedient informatiu. Seguint el Codi de Dret Canònic, el Vaticà ha decidit apartar el mossèn del seu càrrec, pel que no podrà oficiar missa ni tampoc fer col•laboracions en els mitjans de comunicació mentre el cas continuï obert.

“La finalitat d’aquestes mesures és garantir la llibertat d’acció a la justícia civil i canònica i la tutela dels drets i de la bona fama del mossèn mentre es desenvolupi la investigació en curs”, tal i com s’explica en un comunicat del Bisbat de Girona.

En aquest mateix text, la institució eclesiàstica demana a tots els fidels que acullin aquesta decisió cautelar de la Santa Seu amb “esperit de comunió” i prega perquè surti a la llum tota la veritat sobre aquest cas.

A patir d’ara, Reixach està destinat com a adscrit a les monges franceses de Lloret de Mar.

El crim es va produir la tarda del 5 de desembre de l’any passat, quan l’autor confés del crim, un filipí de 44 anys que el mossèn també havia acollit i ajudat, es va presentar al pis que el rector de Riells té a Blanes, on viva amb la víctima, un jove brasiler de 22 anys, al qui feia de padrí.

L’agressor, fora de sí, portava un ganivet amb el que va atacar al jove, mentre el rector va sortir a demanar ajuda.

El noi va morir amb 2 ganivetades al cos, i l’agressor, tot i que va fugir, va ser detingut.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics