Les propostes de l’Inund’Art aterraran a PLF el proper dia 12 de juliol

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres es va presentar la 9a edició d’aquest festival que tradicionalment només es celebrava a Girona, però que enguany s’obre i tindrà un dia d’activitat a la nostra vila.

Serà el dia 12 de juliol quan una petita representació i selecció de les propostes artístiques que es veuran abans a Girona viatjaran per instal•lar-se al centre de PLF durant tot el dia. Una jornada on es podrà trobar obres de gran format, espectacles de dansa monòlegs o d’acrobàcies, com explica la regidora de cultura de PLF, Dolors Agüera.

L’edició gironina es farà entre els dies 5 i 8 de juny, quan el pont de pedra, la rambla o altres places de la ciutat s’ompliran de propostes dispars de diferents gèneres artístics, ja siguin arts musicals i visuals, el mini art o instal•lacions artístiques que transformaran Girona, apropant l’art als carrers i places.

Es calcula que en total hi haurà una 70a d’accions de 150 artistes de diferents disciplines. El festival arriba a la novena edició i manté la missió d’apropar l’art emergent al carrer, amb totes les activitats gratuïtes.

L’inund’Art té un doble objectiu. D’entrada apropar l’art a la població i promocionar als artistes joves i emergents.

Ja en les primeres vuit edicions, inund’ART s’ha consolidat a nivell estatal i europeu com una mostra d’art contemporani on els artistes aprofiten per presentar obres arriscades i de qualitat.

L’any passat es van poder veure obres de gran format ocupant espais com ponts sobre l’Onyar o la casa de cultura, la rambla. I no només amb obres fixes sinó també amb espectacles artístics.

L’any passat la directora, Raquel Morón, va qüestionar la continuïtat de la cita perquè no havien cobrat les subvencions. Un any més tard, reconeix que la situació està superada i que el festival -amb quasi 70.000 euros de pressupost- està consolidat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics