URGENT

Iniciativa de Blanes reclama la supressió de més barreres arquitectòniques

Compartiu aquesta història

 

Demà al vespre hi ha ple municipal a la ciutat, i els ecosocialistes presentaran una moció en la que es proposa eliminar les barreres arquitectòniques a dues zones importants del municipi, una mesura que vol facilitar els desplaçaments de les persones amb mobilitat reduïda.

La formació denuncia que des de 2007 s’ha deixat congelat el pla de supressió de barreres arquitectòniques a la ciutat, engegat quan ells eren al govern municipal.

Ara fa unes setmanes, ICV-EUiA es va reunir amb l’entitat MIFAS, una associació que treballa, entre d’altres, per la supressió de les barreres arquitectòniques i que compta amb més de 200 socis a Blanes.

A instancies d’aquesta entitat es proposarà al ple adaptar una de les dues voreres que connecten la zona nord de Blanes (Valldolig, Mas Borinot, carretera de Lloret i la part baixa de Mont-Ferrant) fins a la rotonda del col•legi Santa Maria, on ja hi ha una ruta adaptada fins al centre de la vila. També es vol adaptar el recorregut entre el barri de Mas Enlaire i el Mercat Municipal, una proposta que ha sigut també demanada per l’Associació de Veïns d’aquest barri.

La formació recorda que és un dret de tota la ciutadania tenir possibilitat de desplaçar-se lliurement per tot el poble, sense impediments que limitin la seva llibertat. A més expliquen que no només es millora la mobilitat de les persones amb deficiències, sinó que també de les que van amb el cotxet de nens, els carros de la compra o la gent gran.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics