URGENT

L’ajuntament aprova iniciar una querella contra les crítiques a twitter i el manifest dels policies

Compartiu aquesta història

Amb l’abstenció del PP i el vot a favor de la resta de grups municipals, el ple de l’Ajuntament va aprovar divendres iniciar el procés per presentar una querella contra alguns missatges que es consideren injuriosos o calumniosos. Es tracta d’uns missatges escrits al Twitter en diferents perfils anònims des d’on, segons el consistori, es proferien injúries i crítiques fora de lloc no només a polítics locals, bàsicament del govern, sinó també contra treballadors municipals.

A més les accions també denunciaran algunes afirmacions fetes en el manifest suposadament escrit per policies locals crítics amb la gestió del cos policial i aparegut a finals de gener.

L’alcalde va defensar les accions legals, ja que considera que els missatges s’han excedit més enllà de les legítimes queixes i crítiques. Valentí Agustí afirma que les crítiques van inherents a la funció pública dels polítics, però que no es pot permetre atacs dirigits a treballadors de l’Ajuntament. Diu Agustí que “s’han passat”.

Tot i que en un primer moment l’alcalde afirma que les accions judicials ja han començat, després estén la mà a la resta de grups municipals per consensuar el text de la querella.

El soci de govern del PSC, Iniciativa, també està d’acord en les accions judicials contra els tweets anònims i el manifest policial. El portaveu dels ecosocialistes, Juan Andrés Osorio, afirma que no es tracta d’accions contra les xarxes socials, sinó contra els missatges ofensius des de l’anonimat.

Segons va explicar el govern, van ser els sindicats i els representants dels treballadors els qui van alertar al govern dels missatges injuriosos. A partir d’aquí el govern va encarregar un informe judicial a un gabinet jurídic, que afirmen, recomana portar-ho als jutjats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics