Reunió amb la Generalitat per evitar alentir les obres amb subvencions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

En els últims mesos l’Ajuntament de PLF ha posat fil a l’agulla i ha desencallat algunes obres pendents des de fa temps. És el cas del teatre, la nova caserna de la policia, els vestidors del Figuerassa Arena o el respir. Són obres que combinen finançament propi de l’Ajuntament, que hi destinarà uns 600 mil € i subvencions d’altres administracions, com Generalitat i Diputació, que hi aportaran prop d’un milió 700 mil€.

L’ajuntament, però, alerta que si bé la Diputació paga regularment els seus compromisos, la Generalitat no ho fa i a més no posa un termini de pagament. Aquesta circumstància fa que l’Ajuntament temi que s’hagin d’alentir els treballs.

En concret la Generalitat ha d’aportar 770 mil € per aquestes obres.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, afirma que si no es van cobrant regularment aquestes subvencions, no es podran pagar les factures a les empreses adjudicatàries.

Davant d’això, el govern local ha demanat una reunió amb el delegat del govern català, Salvador Jorbà, per tal de saber la previsió real de pagament i a partir d’aquí buscar solucions al finançament d’aquestes obres i evitar que s’endarrereixin o es parin.

Una d’aquestes possibles solucions, avançada pel propi alcalde, seria la concertació de finançament bancari. Una opció que augmentaria el deute municipal, però que estaria cobert per la subvenció reconeguda per la Generalitat, que un cop pagués es liquidaria el préstec.

D’altra banda, la Generalitat ha confirmat que transferirà els diners corresponents a l’1% cultural de les obres de l’autopista. Uns diners que va donar Abertis fa 3 anys i que són per PLF, però que fins ara han estat parats al govern català.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics