Avui reobre el jardí botànic de Pinya de Rosa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’empresari rus propietari de la zona ha decidit reobrir el jardí després que el passat divendres tanqués l’accés a les instal•lacions. L’home volia fer reformes a la única masia que hi ha a l’espai protegit, però urbanisme li posava traves. Davant d’això, va decidir tancar el jardí.

Aquest dilluns, l’alcalde, el cap d’àrea de Territori de l’ajuntament i l’advocat del propietari s’han reunit per tornar a parlar sobre el conflicte. Segons ha explicat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, han fet entendre el representant del propietari que és “normal” que Urbanisme sol•liciti nova documentació i que vulgui aclariments. Per això, la trobada ha acabat amb el compromís del propietari de reobrir avui l’accés al jardí.

L’alcalde ha detallat que la trobada ha servit per parlar amb més calma sobre el procediment que cal seguir per fer aquestes obres i també per emplaçar totes les parts a trobar-se més endavant per fer un seguiment de tota la documentació que calgui aportar i els passos a fer.

Pinya de Rosa és un espai natural de 50 hectàrees que està protegit per llei des del 2003. L’any 2008 aquest empresari rus el va comprar per 24 MEUR, sabent que no hi podria edificar. A la finca hi ha un jardí botànic que és privat i, malgrat que no hi ha un pla d’usos, sí existeix un compromís verbal amb l’ajuntament per mantenir-lo obert i cuidat durant aquest estiu.

Des de fa temps, l’amo ha demanat poder reformar l’única construcció que hi ha al paratge, coneguda com la Masia del Sol. El projecte presentat per la propietat, però, xoca amb la normativa i, per exemple, Urbanisme no autoritza que augmenti els volums i només permet reformes interiors.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics