URGENT

PLF supera el mig miler d’habitants immigrants

Compartiu aquesta història

Segons les xifres no oficials del padró municipal a finals de l’any passat vivien a PLF 506 persones vingudes d’altres països. Això demostra un lent, però constant creixement de la immigració al nostre poble. Ara fa 3 anys, el nombre de població immigrada a PLF era de 488 persones.

Ara mateix, el nombre d’habitants immigrats a PLF representen el 5.6% de la població, un percentatge molt inferior a la mitjana del Maresme, que es situa al 12,4%.

Segons les dades publicades pel Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de la nostra comarca, gairebé la meitat d’aquests nouvinguts provenen de la Unió Europea o d’algun altre país europeu, amb un total de 245 immigrants. La xifra es manté pràcticament igual que fa 3 anys.

L’Amèrica Llatina és la 2a procedència més comuna dels nous palafollencs, amb 121 persones, seguit dels 109 palafollencs arribats a PLF provinents de l’Àfrica, la majoria de l’Àfrica del Nord o del Magreb i en menor mesura de la zona subsahariana.

Pel que fa a persones d’origen asiàtic hi ha una 30a a PLF.

D’Òceania no hi ha cap persona a PLF, i només 1 de l’Amèrica del Nord.

Les diferències amb les dades de fa 3 anys, ens indiquen que no hi ha canvis substancials, només hi ha un augment de la població africana arribada a PLF, amb una 15a més ara que al 2010.

Destaquen algunes poblacions de l’Alt Maresme amb un percentatge superior a la mitjana d’immigració comarcal.

A Calella 2 de cada 10 habitants és immigrant o Pineda amb més d’un 17% o Sta Susanna amb prop d’un 13%.

Per la seva banda Malgrat té un 12% i Tordera no arriba al 9%.

 

padro

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics