PLF estalviarà uns 100 mil € del crèdit pel Pla d’Ajust

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa un parell d’anys el consistori palafollenc es va acollir a un Pla d’Ajust pressupostari engegat pel govern espanyol amb el que s’injectava diners que ajudaven a posar el dia les factures pendents a proveïdors.

Finalment l’Ajuntament va demanar 1.3 milions d’€ a retornar en 10 anys i a un interès del 5%. Aquests diners estan a més subjectes a tot un seguit de mesures per assegurar la viabilitat pressupostaria dels consistoris.

Ara el govern espanyol ha volgut premiar als consistoris que estan complint amb el pla d’ajust i ha donat tres possibilitats pels ajuntaments complidors. Una opció és doblar el termini de retorn fins als 20 anys, l’altra és tenir dos anys més de carència i l’última, que és a la que s’ha acollit el consistori palafollenc, en la que es manté l’amortització i la carència, però té una rebaixa del diferencial. Una rebaixa que suposa a partir d’ara uns 13 mil€ menys a l’any. Segons la primera tinent d’alcalde, Dolors Agüera, això suposarà un estalvi total d’uns 100 mil €. A canvi d’aquesta rebaixa, l’Ajuntament ha d’entrar a formar part de 3 plataformes digitals que han d’ajudar a agilitar l’administració. Són plataformes de facturació digital, de finestreta única per a empresaris i per fer comunicacions.

L’adhesió a aquesta possibilitat s’ha aprovat avui a les 9 del matí en un ple extraordinari. Totes les forces locals hi ha votat a favor.

El PP creu que la mesura és positiva pel poble, a l’estalviar-se aquests 100 mil € i per la simplificació de l’administració.

Del mateix parer és Esquerra, que destaca les millores financeres i la simplificació d’alguns tràmits.

CiU considera que qualsevol estalvi és positiu i que l’adhesió a les plataformes digitals era inevitable.

Iniciativa creu que és important reduir el deute per no hipotecar a possibles nous governs municipals.

El ple d’avui era de punt únic ja que el termini per presentar acords finalitzava demà. Això va obligar a convocar el ple d’urgència, tot i que finalment el govern espanyol va emetre ahir una prorroga d’una setmana més.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics