Jornades sobre seguretat i turisme a Lloret

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Més de 250 persones d’arreu de Catalunya van assistir ahir a les jornades sobre Seguretat i Turisme celebrades a Lloret. Mossos, policies locals, alcaldes, regidors, membres de la judicatura o del món del turisme van compartir experiències a través d’una sèrie de ponències per reflexionar sobre les estratègies i accions per fer més segures les destinacions turístiques.

Segons l’alcalde de Lloret, Romà Codina, la seguretat i el turisme van lligats entre si. Amb un milió de visitants l’any passat, Lloret procura que els turistes no s’emportin un mal record que embruti la imatge de la ciutat, una de les més importants de Catalunya a nivell de seguretat.

 

La seguretat, tant pública, jurídica, sanitària, alimentària o viària és un element clau segons el subdirector de l’Agència Catalana de Turisme, Pàtrick Torrent. Una idea que va compartir el director dels serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, qui va destacar que “les comarques gironines i Lloret són una potència turística de primer ordre on s’aposta per un turisme de qualitat i per la seguretat.

Aquest sector representa un 12% del PIB a Catalunya, territori que rep cada any entre 15 i 16 milions de turistes estrangers, va explicar el conseller d’Interior, Ramon Espadaler. El conseller diu que la seguretat és una de les raons que fan decantar-se als turistes per un destí o un altre.

Espadaler va dir algunes dades com ara que l’any passat es va registrar un descens del 9,7% en el nombre de delictes a turistes i els furts van caure un 11%, respecte un any abans.

Al llarg del dia, els ponents van anar explicant les seves experiències. Tots ells, coincidint en la necessitat de la prevenció i la col•laboració així com la difusió de consells de seguretat entre els turistes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics