Malgrat senyalitza 3 rutes de natura del municipi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En les últimes setmanes l’empresa Malgrat Turisme, amb el suport de la Diputació de BCN, ha instal•lat la senyalització de les 3 Rutes Natura que transcorren per la pròpia localitat i que combinen mar i muntanya.

Es tracta del Camí del Delta de la Tordera, de 5 km de traçat i amb un desnivell imperceptible.

La segona ruta és el Camí de Santa Rita, de tant sols 2,5 km i un desnivell màxim de 50 m. L’últim recorregut marcat, el més exigent, és el Camí de les Mines de Can Palomeres, de 6 km i un desnivell de 200 m.

Aquests traçats volen redescobrir antics camins de Malgrat de Mar, que alhora ajudaran a conèixer alguns dels paratges característics del municipi. Es tracta d’indrets oblidats per la majoria de visitants, turistes i fins i tot els propis habitants d’aquesta zona que desconeixen el ric paisatge i fins i tot història que rodeja el municipi veí. Ho ha explicat Esther Gil, responsable de Malgrat Turisme.

La primera ruta, la de la Punta de la Tordera, es pot iniciar al poble o bé al costat dels càmpings que hi ha a l’extrem nord de la costa. És un recorregut completament pla, on la màxima dificultat radica en fer unes desenes de metres per la sorra de la platja, però permet visitar el delta de la Tordera, o la zona protegida de les dunes amb vegetació psammòfila..

La segona ruta , la de Sta. Rita, és una passejada per l’interior del poble, fins l’entorn del turó del mateix nom al peu del qual hi ha un petit parc forestal.

La ruta del Turó d’en Serra és la més complicada i s’enfila fins als primers turons del Montnegre i recorre corriols de pas més complicat, que requereixen una mínima preparació física. Amb aquest traçat es pot visitar les restes de les Mines de Can Palomeres i gaudir d’unes bona vistes del Delta de la Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics