L’Agència Catalana de l’Aigua busca una empresa retirar els pous de la dessalinitzadora de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Agencia d’Aigües ACA ha tret a licitació el contracte d’obres per treure els pous de la platja de s’Abanell per un cost proper al mig milió d’euros més IVA.

Aquest concurs fa referència als antics pous de captació de la dessalinitzadora de La Tordera, ubicats al final de les platges dels municipis de Blanes i de Malgrat de Mar. Les empreses interessades disposen fins al 3 de juliol per presentar les seves ofertes.

Aquests treballs s’hauran d’enllestir en tres mesos i començaran previsiblement a la tardor.

L’Agència Catalana de l’Aigua ja va avançar a finals de l’any passat que durant aquest any desmantellaria els pous de la Tordera, aconseguint fer realitat, després de molts anys, una vella reivindicació del municipi. Fa uns mesos, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va confirmar que les obres es preveien aviat però aquestes es deixarien un cop passes l’estiu i així no afectar a la temporada turística.

Aquestes feines estaven previstes per la passada setmana santa, però una sèrie de circumstàncies van impedir començar la retirada.

En el seu moment els pous de captació quedaven lluny del trenc de les onades, però amb la desaparició de gran part de la sorra pels temporals, l’aigua ja arriba a aquests blocs de ciment, cosa que podria provocar situacions perilloses pels banyistes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics