Desesperació al camp pels continus robatoris de material agrícola

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En els últims 10 dies s’ha notat un repunt dels casos de robatori de material del camp a pagesos de PLF. Tot i que mai ha desaparegut del tot, ara ha repuntat el nombre de pagesos que han patit un robatori important a les seves finques agrícoles.

Ens ho explica el president de la Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera, Agustí Robert.

Aquesta nova onada, de moment centrada en el nostre municipi està fent desesperar als pagesos que veuen com en cada robatori perden centenars o milers d’€ en materials com multicultors, èines dels tractors, generadors o sistemes de regadius.

En dels pagesos de PLF afectats per aquest últim repunt, l’Emiliu Ribas, afirma està negre i desesperat per la situació. Diu que en un dels seus camps hi han robat 4 cops, arrasant amb tot el que hi havia. Ribas es mostra molt crítics amb la poca efectivitat dels Mossos d’Esquadra en tota l’onada de robatoris, ja que explica que té moltes denúncies acumulades sense que s’aconsegueixi acabar amb aquest problema. Calcula que en tot aquest temps li han robat per valor de més de 60 mil €.

Els robatoris al camp de la zona de la conca de la Tordera fa anys que és un problema constant. Els lladres aprofiten la facilitat d’accés de les finques agrícoles i la manca de vigilància per rebentar les casetes on els pagesos guarden tota classe de material i robar tot allò que després poden revendre a altres països o a ferrelleries.

La situació en alguns municipis veïns, com al Pla de Grau de Malgrat, va dur als pagesos a crear equips de vigilància per controlar els seus camps i evitar més saquejos de material agrícola.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics