El rebut d’aigua de la majoria dels palafollencs pujarà entre els 2 i els 4 euros i mig

Aquest matí l’Ajuntament reunit en un ple extraordinari ha aprovat una última pujada de la factura del preu de l’aigua.

Tal com a anunciat el regidor d’Hisenda, Josep Ribas, aquestes noves tarifes en realitat signifiquen un augment inferior del que s’hauria de cobrar als consumidors, ja que es tracta d’un pacte entre el consistori i Sorea per comprar l’aigua a un preu més baix del que va acordar la companyia d’aigües amb la Generalitat.

Amb els últims acords entre l’Ajuntament i Sorea els trams passaran de ser 3 a 4, amb l’objectiu de fragmentar més el consum d’aigua. Segons dades de l’Ajuntament, aquest nou pacte provocarà que 8 de cada 10 llars palafollenques vegin com se’ls apuja el preu de l’aigua aproximadament entre 2 i 4 euros i mig mensuals.

Els comerços que utilitzen poca aigua, més enllà de la essencial, tampoc hauran de patir l’augment de tarifes que es proposava en un principi.

Després de presentar l’acord que ha establert el Govern de PLF amb Sorea, el portaveu del grup municipal del Partit Popular, Óscar Berman, que s’ha abstingut en la votació, ha demanat que aquest tipus d’acords es formulin mitjançant una compra agregada entre els municipis de la zona per reduir despeses.

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Francesc Alemany, per la seva banda critica que l’empresa Sorea no estigui assumint cap risc en la gestió d’aigües i repercuteixi directament els esculls de l’empresa sobre els consumidors.

Des de Convergència i Unió, el seu portaveu Joan Gallart ha proposat tractar en un ple monogràfic la facturació de l’aigua i ha criticat la continua pujada de tarifes.

El portaveu del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, Andrés Osorio, ha criticat unes possibles irregularitats per part de l’empresa d’aigües Sorea, ja que es la mateixa empresa que ven l’aigua i després s’encarrega de subministrar-la

Tot i això, finalment la proposta de tarifes ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups municipals del PSC i Esquerra Unida i l’abstenció de la resta de partits.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics