L’Ajuntament de Malgrat aprova la reurbanització de la platja d’Astilleros

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant el ple d’ahir, el Govern municipal de Malgrat va acabar aprovant la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que afecta al sector on està situada la platja d’Astilleros.

Amb aquesta aprovació es pretén urbanitzar el tram que va des de la Plaça de l’Àncora fins a Santa Susanna, on estan situats la major part dels bars de platja i locals d’oci de la loclaitat

Tal com explica el regidor d’Urbanisme i platges, Joan Mercader, la modificació aprovada ahir per tots els grups polítics, menys per part d’Esquerra Republicana que es va abstenir, té com a objectiu recuperar la zona de la platja per als veïns.

Tal com apunta Mercader, l’urbanització de la zona es faria en uns anys en endavant. De fet, aquesta aprovació ha hagut de superar tota una sèrie d’esculls, ja que des de l’any 1982 no s’ha pogut dur a terme per culpa de diverses normes urbanístiques que hi ha hagut. A la vegada, també s’ha comptat amb una sèrie de sentències jurídiques que han afavorit als propietaris privats de la zona, fet que ha provocat que l’administració no hagi pogut tirar endavant els seus projectes.

Finalment, però, l’Ajuntament, amb ajuda externa, ha pogut desencallar aquest tema. Un desenllaç, que tal com explica el regidor, també provocarà la suspensió de les llicències dels locals d’oci i turisme:

De totes maneres, el projecte no és imminent. Ara caldrà concretar el concurs públic, comptar amb la participació ciutadana, aconseguir les aprovacions definitives i els vistiplaus d’altres administracions com el Ministeri. Per tant, l’aprovació d’ahir al ple de la modificació del sector només és el tret de sortida d’un pla que s’allargarà uns quants anys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics