Conxita Campoy, entre les alcaldesses més veteranes de tota Catalunya

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya ha presentat un estudi sobre la representació política de les dones en els Governs locals, i la xifra mostra un evident balanç negatiu: només el 16% dels municipis han estat governats per dones.

Entre aquestes es troba l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, única alcaldessa també de la nostra zona. Després de governar la localitat durant 23 anys, l’Associació de Dones Periodistes la va homenatjar a l’acte per la seva trajectòria política a Malgrat.

De fet, l’estudi revela que Catalunya és una de les comunitats autònomes amb menys representació femenina en els consistoris.

En els 35 anys des de la restauració de la democràcia, dels 947 municipis catalans només 151 han estat governats per dones alguna vegada en aquest període. Una xifra que encara és menor percentualment a dia d’avui, ja que escassament el 14% dels ajuntaments estan liderats per alguna figura política femenina.

Aquestes dades en el cas del nombre de regidores catalanes també és menor si fem la comparativa en el nombre de representants femenines entre Catalunya i Espanya.

En el mateix sentit, destaquen algunes conclusions de l’estudi com el fet que la majoria de càrrecs electes que assumeixen responsabilitats polítiques en l’àmbit de l’atenció a persones són dones, mentre que els homes acostumen a assumir càrrecs de gestió de territori i generació de riquesa.

Aquesta paritat política també es pot posar de relleu a PLF per exemple, on en les últimes eleccions municipals tots els caps de llista eren homes i cap dona ocupava la posició de possible alcaldable.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics