Els preferentistes de Blanes guanyen dues sentències més contra Catalunya Caixa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El jutjat de Blanes ha dictat en les últimes setmanes dues noves sentències condemnatòries contra Catalunya Caixa, relacionades amb la mala praxi que va exercir l’entitat financera a l’hora de comercialitzar participacions preferents i deute subordinat entre els seus clients.

En el primer cas el banc va vendre preferents i deute a un client per valor de 36.000 euros. Una operació que va acabar amb un “bescanvi” per accions venudes al Fons de Garantia de Dipòsits per recomanació de la pròpia entitat financera malgrat el risc que les accions perdessin valor.

De fet, aquesta persona només va poder acabar recuperant una tercera part de tots els diners que havia invertit. Una operació fraudulenta que s’assimila al cas del segon afectat. Aquesta persona hauria comprat participacions preferents i deute subordinat per uns 9.000 euros, però al igual que el primer el resultat final de la inversió es va traduir en pèrdues.

Finalment tots dos van reclamar judicialment els diners que havien perdut, ja que es consideraven estafats per l’entitat financera i el jutjat els ha acabat donant la raó.

Tal com van assegurar els advocats dels afectats, Catalunya Caixa no va poder demostrar que va explicar suficientment bé els productes que va acabar venent als seus clients.

Precisament aquesta setmana l’Associació de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya, que agrupa part de les persones afectades per casos de preferents, han entregat documentació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que “constata” que la comercialització d’aquests productes “va estar mancada de transparència i d’informació”. Unes males praxis, que segons l’Associació de perjudicats, la Comissió de Valors ja coneixia des de 2009 però que no va aturar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics