Els veïns de Mas Carbó es queixen que des de fa anys tenen problemes amb la senyal de televisió

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La instauració de la televisió Digital Terrestre no va ser igual de profitosa per a tots els veïns de PLF. Si bé alguns van guanyar en qualitat d’imatge, d’altres han perdut fins i tot el senyal que els arribava. Aquest és el cas d’una part dels veïns de Mas Carbó, els quals tenen problemes constants des de fa temps amb la recepció del senyal televisiu als seus aparells.

Manuel Campos, veí de Mas Carbó, denuncia que la senyal rep constants interferències i que els diners que s’han deixat els veïns en substituir les antenes no ha servit de res:

En el mateix sentit, Jordi Almagro, també veí de la urbanització, apunta que el problema no és de les antenes, sinó del repetidor des d’on reben la imatge:

Davant d’aquesta circumstància, Ràdio Palafolls ha consultat a tècnics experts en freqüències televisives i confirmen que hi ha certes zones de Mas Carbó que no reben el senyal televisiu donades les seves condicions geogràfiques.

El motiu principal sembla ser que està condicionat a les característiques de les freqüències que utilitza la televisió per emetre el seu senyal. Tal com apunten, la seva freqüència necessita de tanta potència que al més mínim obstacle, com poden ser els núvols o el vent, la senyal ja perd gran part de la seva qualitat d’imatge.

Per aquest motiu, els tècnics insten a les institucions responsables de la senyal de televisió a resoldre el problema. Segons apunten els experts, l’única solució possible seria la instal•lació d’un petit repetidor al castell de PLF per cobrir la zona geogràfica habitada que actualment no disposa de cobertura.

Les competències de les senyals audiovisuals estan distribuïts entre les cadenes de televisió, Retevisión, el Ministeri de Industria i Telecomunicacions i l’empresa concesionaria dels repetidors. Una maranya de competències que els veïns de Mas Carbó veuen com a un obstacle per solucionar el seu problema.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics