URGENT

La bandera verda torna a onejar a la Cala Sant Francesc després de la presència d’unes rajades marines

Compartiu aquesta història

Fins a 5 rajades es van comptar ahir a la tarda a la Cala Bona, també coneguda com a Cala Sant Francesc. Una circumstància que va provocar la prohibició del bany amb bandera vermella de forma preventiva, ja que si bé l’espècie no és perillosa, la seva picada pot ser molt dolorosa.

De fet, des de tres quarts de quatre ja es van trobar diferents rajades nedant al mar.

L’espècie que es va localitzar en aquesta platja de Blanes és la més comuna d’aquesta família de peixos. Les rajades que es van veure a la costa mesuraven uns 40 centímetres d’ample per uns altres 40 centímetres d’allargada, al que cal sumar una cua d’uns 20 centímetres. Unes dimensions que si bé poden semblar considerables, s’ha de destacar que eren exemplars més aviat petits en relació amb d’altres tipus d’aquesta espècie.

Des de l’Insititut de Ciències del Mar s’ha confirmat que aquest tipus de rajada no representava cap perill greu per als banyistes, més enllà que si es trepitja el seu agulló, la picada pot ser tan o més dolorosa que la picada d’una medusa.

De totes maneres, el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de la Cala Sant Francesc aquest matí, després de fer les corresponents inspeccions visuals, ha decidit tornar a onejar la bandera verda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics