El mal temps del juliol fa baixar el nombre de picades de medusa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Si bé durant els últims dies s’ha pogut gaudir del sol, la calor i la platja, les nuvolades i els ruixats que estan caracteritzant les vacances d’enguany, i que semblen tornar a partir de demà, estan provocant que el nombre de banyistes hagi baixat considerablement.

I ja de retruc, amb menys afluència a les platges, menys assistències dels socorristes. Segon s’apunta des dels serveis de socorrisme, aquest any s’han reduït els auxilis en un 25%. Com cada any, però, el rànquing d’atencions el continuen liderant els talls, les contusions i les fractures, seguit de les picades de medusa.

Unes picades d’aquest animal que enguany han arribat a baixar fins a la meitat. Segons el responsable de platges de la Creu Roja, Rafa Brossa, aquest fet es deu a què “les meduses s’apropen a la sorra quan fa molta calor, i com que les pluges han fet baixar la temperatura del mar, a diferència d’anys anteriors, ara no s’acosten tant”.

Tot i que la presència de les meduses enguany sigui més baixa a la línea de la costa, els estudis apunten que la població continuarà creixent amb el pas dels anys. Aquest augment de la població es deu a la pujada de la temperatura del Mediterrani en mig grau en només 30 anys i el minvament del nombre de depredadors que regulaven les poblacions.

De fet, el creixement del nombre de meduses no només és perillós pels ecosistemes marins, sinó també pel turisme, ja que es preveu que les plagues d’aquest animal puguin provocar en un futur reduccions del nombre de viatgers a la costa en més del 10%.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics