URGENT

La policia atrapa in fraganti la venda il•legal de marisc al port de Blanes

Compartiu aquesta història

Els patrons de dos pesquers de la localitat veïna han sigut denunciats per vendre de forma il•legal les captures que havien fet durant la jornada de pesca.

Segons els Mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient i els inspectors de pesca del Departament d’Agricultura, els fets es van detectar quan els agents van observar com el patró d’una embarcació d’arrossegament treia dues galledes d’onze quilos de gambes i les entregava directament al conductor d’un cotxe.

Després, la policia, al inspeccionar el vehicle, es van trobar que més enllà de gambes també transportava altres espècies com escamarlans, sípia, espardenyes, rap i lluç, alguns dels quals sense complir amb la mida mínima.

De fet, els investigadors van assegurar que els peixos procedien de dues embarcacions diferents i que en cap dels dos casos la captura havia passat per la llotja del port.

Això suposa que no només no es declari el total de la pesca i es deixin de pagar les taxes, sinó que el consumidor final no sàpiga la procedència ni la frescor el producte.

Aquest peix i marisc tenien com a destí els fogons d’un restaurant, el propietari del qual també va ser denunciat, ja que havia comprat els productes sense la documentació, sense passar per la llotja el port i sense les garanties sanitàries mínimes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics