El gerent del Consell Comarcal de La Selva deixa el càrrec per la pressió del Cas Manga

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La trama de corrupció que tracta les adjudicacions fraudulentes s’ha cobrat un nou càrrec polític. El gerent del Consell Comarcal de La Selva, Joan Burjachs, ha decidit posar el punt i final a la seva carrera política després de rebre tota una sèrie de pressions que el relacionaven amb l’escàndol corruptiu, tot i no estar imputat.

De fet, la seva continuïtat a l’ens comarcal va provocar fa escassament un mes que Esquerra Republicana de Catalunya trenqués el pacte amb Convergència i Unió, després de la negativa d’aquests últims de retirar a Burjachs del càrrec. Una decisió política que finalment va deixar a CiU en minoria al capdavant del Govern del Consell.

Si bé Burjachs no estava imputat pel jutge, sobre ell pesa la sospita que presumptament hauria elaborat una oposició feta a mida per a CiU en el Consell, tal com va revelar Diari de Girona. Després de descobrir-se aquest fet, el gerent de l’administració va sospesar diverses vegades deixar la seva plaça de confiança atorgada directament pel president convergent, Salvador Balliu. De totes maneres, Balliu sempre el va acabar convencent per a continuar com a gestor de l’organització, convençut de la seva innocència.

Tot i això, si bé tenia la confiança del president, finalment Burjachs ha decidit retirar-se del Consell Comarcal per la manca de confiança que inspira a la resta de partits, tot i sentir-se satisfet amb la feina feta i assegurar que és innocent de totes les acusacions que apunten contra ell.

L’oposició política s’ha mostrat conforme amb la decisió del ja ex-gestor i Esquerra Republicana ha declarat que per ara “no valora tornar a entrar al Govern”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics