La Caminada nocturna de Sant Bonós atrau a 4.800 esportistes tot i el mal temps i marca un rècord històric

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’esdeveniment esportiu que més gent aplega a Blanes no va poder repetir el rècord de participants de l’any passat, però no es va quedar gaire lluny. Tot i les pluges que van anar caient sobre la vila durant el dia, a la nit pràcticament 5.000 persones van sortir al carrer per recórrer tot el circuit de la Caminada.

La nota destacada d’aquesta prova va ser el rècord absolut que va marcar l’atleta olímpic Jose Luis Blanco al fer tot el circuit d’uns 8 quilòmetres en només 25 minuts i 40 segons. Una marca esportiva que supera tots es registres dels 32 anys de marxa blanenca.

Si bé pot semblar que la prova tenia un caràcter fortament competitiu, s’ha de tenir en compte que en el trajecte hi havia dos grups diferenciats: els que volien fer el recorregut corrents per posar-se a prova i aquells que preferien fer-la caminant i a pas lleuger.

Va ser en aquest últim grup on es va poder veure el veritable esperit de la caminada: famílies senceres participant, grups d’amics disfressats, cotxets de nadons o el gegantó Es Forcaner de la Colla Gegantera de Blanes amb el dorsal 666 en referència al seu origen infernal.

De fet, imatges com aquestes evidencien que la marxa popular és l’acte més esportiu, saludable i entretingut que se celebra a Blanes.

A més, l’activitat també contempla un vessant solidari. Abans de començar la prova es va fer entrega d’un taló més de 2.200 euros al Grup Fondistes Blanes, en agraïment a la tasca que desenvolupen a la vila. De fet, aquests diners van ser recollits a partir de les donacions que van fer els participants durant les inscripcions.

Al final de la caminada de Sant Bonós, i com ja acostuma a ser tradicional, alguns participants van optar per refrescar-se a la platja de Sa Palomera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics