La II Marxa per l’Educació Pública es fa notar en el seu pas per les localitats veïnes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb l’objectiu de plantar cara a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, també coneguda com a Llei Wert, desenes de famílies s’han mobilitzat pels territoris catalans en el que es coneix com la segona Marxa per l’Educació Pública.

Aquesta va sortir des de l’estació de Girona dissabte passat i diumenge ja van fer escala a Tordera i Blanes. Amb l’objectiu de difondre les seves reivindicacions, en el cas de Tordera van oferir una xerrada sobre la precarització i la forma d’avaluar els resultats en l’educació pública. Més tard, i ja enfilant el camí cap a Blanes, la Marea Groga va arribar fins al centre de la vila en cercavila, on un cop establerts a la Plaça dels Dies Feiners, van celebrar una actuació musical.

Per tancar el dia, els caminants van poder refrescar-se a la platja de Sa Palomera i després es van desplaçar fins a l’escola Napoleó Soliva on van passar la nit.

Ja al dia següent, la marea groga va llevar-se direcció Malgrat, on després de passar el dia i oferir una xerrada sobre la privatització de l’educació i les escoles concertades, van continuar el seu camí direcció Pineda per passar allà la nit i celebrar una nova conferència de denúncia pel tancament de les línies escolars, la precarització educativa i explicar la seva Iniciativa Legislativa Popular que impulsen per aconseguir una nova llei educativa.

Si bé això eren els dies ja passats, avui la Marxa per l’Educació Pública continua direcció Arenys, però fent escala a Calella, on ja s’ha tractat en un nou col•loqui la privatització del sistema universitari.

La caminada després d’aplegar centenars de persones durant 118 quilòmetres de trajecte, preveu arribar el 30 d’agost davant del Parlament de Catalunya en una manifestació en defensa de l’educació pública.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics