La UGT de l’Ajuntament desmenteix i explica algunes problemàtiques amb el govern local

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En una nota informativa els delegats dels treballadors per la UGT han volgut desmentir i aclarir diferents polèmiques sorgides en els últims temps entre treballadors municipals i el consistori.

Un exemple és la denúncia que l’Ajuntament vol fer dels comentaris injuriosos contra alguns treballadors del consistori a través de les xarxes socials. En el ple del mes de maig, el regidor Josep Rueda va assegurar que van ser els sindicats els que van alertar als responsables polítics d’aquests comentaris. En aquest sentit la UGT puntualitza que no van ser ells els qui ho van fer, perquè no en tenien coneixement.

Una altre aclariment que fa el sindicat és entorn al sistema de control horari que ha establert l’Ajuntament sobre els seus treballadors aquest estiu.

Segons la UGT, han rebut queixes de treballadors assegurant que el control s’havia establert a petició del sindicat. Un extrem que desmenteixen assegurant que els representants dels treballadors no han aprovat aquesta proposta i recorden que l’Ajuntament té potestat per controlar l’estricte compliment de l’horari sense el suport dels sindicats

Una altra de les mesures adoptades pel consistori recentment, és el canvi de criteri sobre la paga de productivitat que reben els treballadors del consistori. Fins aquest any la paga era igual per a tots els treballadors i es cobrava de forma universal. Enguany però s’ha establert nous criteris més restrictius en el que els sindicats no hi estan d’acord, en contra del que va assegurar el regidor de personal, Josep Ribas, al ple de juliol.

També expliquen la negativa del consistori a ampliar els supòsits de baixes temporals sense modificació del sou per casos de malaltia greu, operació quirúrgica i hospitalització.

La nota informativa, enviada a tots els treballadors municipals, també aprofitar per recordar que el consistori deu diversos imports de despeses vàries als seus treballadors com ajudes a l’estudi o ajudes sanitàries.

La UGT de l’Ajuntament també recorda que lluiten per a que els treballadors municipals no perdin més drets tot i les retallades de les diferents administracions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics