Blanes demanarà a Cobra que no tanqui el centre de PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes votarà demà en el ple una moció per evitar l’eliminació del centre de manteniment, avaries i urgències de les línies elèctriques de mitja i alta tensió que es troba al nostre municipi.

Com ja vam informar la setmana passada els sindicat alerten que l’empresa Cobra amenaça en deslocalitzar 3 dels 4 treballadors que té al centre de PLF. Aquesta empresa és la que Endesa té subcontractada per fer el manteniment de les línies elèctriques.

Aquesta deslocalització podria comportar un tancament tàcit del centre de manteniment, de manera que en cas d’averia en poblacions com Blanes o Lloret, els tècnics haurien de provenir dels centres de Palafrugell o les Franqueses cosa que retardaria la reparació.

Per això, l’Ajuntament vol instar tant a l’empresa que executa el servei com a Endesa que no es desmantelli aquest centre perquè es compleixi de manera efectiva el temps de resposta en cas d’averia, que no ha de ser superior a una hora. La moció també vol instar el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, perquè intercedeixi amb les dues empreses per assolir la millor qualitat del servei elèctric.

En la reclamació, l’Ajuntament posa l’exemple recent del tall elèctric que es va produir el passat 7 d’agost, que fou de més de tres hores i va afectar més de 2.200 abonats, molts dels quals establiments comercials, de restauració i turístics, amb les consegüents pèrdues econòmiques. La reparació, segons el consistori, la va haver d’efectuar equips de Palafrugell, ja que els de PLF no estaven de guàrdia. El temps de resposta i el servei foren “del tot ineficient i intolerable” per a l’Ajuntament de Blanes.

Precisament parlant de subministrament elèctric, els veïns del carrer Riera i part del carrer Passada de Malgrat estan sense llum aquet matí després que ahir es cremés una caixa de connexions al carrer Riera.

Segons fonts policials, la caixa va fer fallida provocant un petit incendi cap a les 9 del vespre. Després de la intervenció dels bombers, el servei va quedar tallat i Endesa calcula que la reparació podria trigar més de 20 hores.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics