URGENT

Demanen que Blanes retiri els honors, plaques i títols donats a l’expresident Jordi Pujol

Compartiu aquesta història

 

El grup municipal d’Esquerra Unida i Alternativa de Blanes, a l’oposició a l’Ajuntament, vol eliminar qualsevol rastre oficial i honorífic de Pujol a la ciutat després de l’anunci fet aquest juliol per l’expresident on confessava haver comès frau fiscal.

Aquest vespre el ple de l’Ajuntament tractarà una moció perquè el consistori li retirin les plaques, honors i títols honorífics que s’hagin concedit a l’expresident. Entre aquests guardons, hi ha la Font Gòtica, la màxima distinció que l’Ajuntament de Blanes concedeix.

Pujol va rebre aquesta distinció perquè va ser el pregoner de la Festa Major del 2001. Aquell dia l’aleshores Molt Honorable president va recordar la seva relació amb Blanes durant la infantesa.

Al ple d’avui el grup ecosocialista, proposarà la retirada de totes les plaques honorífiques en equipaments de titularitat municipal en què aparegui el nom de Jordi Pujol, així com la retirada i reclamació física dels títols, medalles i commemoracions entregades en gratitud i reconeixement de la Vila de Blanes a l’expresident. Finalment, la moció insta el Govern català a personar-se en la causa contra la família Pujol.

En aquest sentit hi ha plaques commemoratives a l’escola Safa i a l’antic pavelló. A més, els tècnics municipals estan fent un inventari de totes les plaques d’edificis municipals en què es fa referència a Pujol.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics