URGENT

PLF engega una campanya de detecció precoç del càncer de còlon

Compartiu aquesta història

Aquest proper mes de novembre es desenvoluparà al nostre municipi un programa de diagnòstic precoç d’aquesta malaltia freqüent en homes majors de 50 anys i que en molts casos no presenta símptomes.

És per això que l’Ajuntament ha decidit iniciar aquesta campanya adreçada a homes d’entre 50 a 69 anys que a partir de novembre podran recollir gratuïtament el kit per poder fer una prova a casa per detectar la presència de sang a la femta. Si el resultat és positiu no significa que hi hagi càncer, però si determinarà la necessitat de fer més proves com ara una colonoscòpia o visites als especialistes que es realitzaran en un circuit creat específicament per aquesta campanya contra el càncer de còlon de PLF.

A la campanya hi col•laboren les farmàcies del nostre municipi que serviran el material per prendre les mostres i també les recolliran. Els resultats de les proves seran notificats personalment als participants al programa i també als corresponents metges de capçalera per tal d’iniciar, en els casos positius, tot el protocol d’actuació.

Segons l’Ajuntament el diagnòstic precoç de malalties com el càncer de còlon són molt importants per actuar ràpidament i millorar els resultats dels tractaments. Per això s’ha decidit a tirar endavant aquesta campanya que es desenvoluparà al novembre. Els primers 15 dies per repartir el material, i la segona quinzena per recollir les mostres de femta amb la que es faran les corresponents proves. Els resultats s’aniran donant paulatinament als participants.

Qui vulgui adherir-se al programa de detecció precoç de càncer de còlon, cal que doni el seu consentiment a través d’unes butlletes que s’enviaran a casa. A més el consistori farà dues conferències a càrrec d’especialistes per explicar la malaltia i el procés del programa de diagnòstic precoç.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics