Lluís Llach demana la independència a PLF per necessitat i per supervivència

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Centenars de persones van omplir dissabte el casal de l’avi del centre per escoltar l’acte de l’ANC en el que es volia debatre i exposar diferents models pel futur polític de Catalunya. El més aclamat i aplaudit va ser el cantautor Lluís Llach que va defensar el camí d’un país independent per a Catalunya. Llach afirma que el procés sobiranista no és contra Espanya, sinó contra l’Estat, composat per una casta política, que considera que massacra als espanyols.

Llach va recordar que la legalitat arriba després del dret a decidir i no al revés.

El de Verges afirma que la Independència ja no és una qüestió emocional, sinó una qüestió de supervivència i de necessitat social, econòmica i política.

La periodista esportiva Pilar Calvo també va defensar el camí cap a la independència. Diu que ella no era independentista, però que en els últims anys hi ha una fatiga sobre el tracte cap als catalans cosa que l’ha empès cap aposicions sobiranistes.

Calvo va explicar el potencial esportiu d’una Catalunya independent, recordant que en el 80% dels podis espanyols tenen presència d’esportistes o equips catalans.

IMG_9818-01

El casal de l’avi ple de gom a gom per sentir a Llach, Calvo i Agustí

Per últim, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va defensar un canvi de model d’Estat, però no un trencament amb Espanya. Agustí va defensar la consulta ja que considera que la gent ha de parlar. Més enllà del 9N l’alcalde considera com a bona opció unes eleccions anticipades. Agustí va criticar el concepte d’espoli fiscal, però si va demanar una millor redistribució de la riquesa de l’Estat espanyol.

L’Alcalde, que va ser xiulat en algun moment, va assegurar que els partits actuals han deixat de banda l’eix dreta esquerra per centrar-se en la independència oblidant la lluita de classes.

L’ANC de PLF va agrairà els tres ponents la seva participació en un acte que va congregar més de 300 persones al vespre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics