Posen en valor el llegat de Pepet Caralt i rescaten de l’oblit un aplec que es feia a la capella de Vivelles

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dissabte es va fer a Malgrat la Trobada d’Entitats de Recerca Local del Maresme, en la que es van donar cita diferents entitats i centres d’estudis històrics de la nostra comarca. La trobada va girar entorna les epidèmies i els remeis utilitzats per guarir-les en les diferents èpoques a la nostra comarca.

Així es va parlar de la importàncies de les termes de Caldes d’Estrac, les farmacioles dels mariners o la religiositat contra la pesta.

Una de les entitats que hi ha participat a estat la palafollenca Vivelles Cultura i Entorn, que va parlar de les herbes remeieres i en concret de la figura del malgratenc Pepet Caralt, qui va publicar alguns articles a la revista La Voz de Malgrat, en les que explicava i detallava les herbes aromàtiques i remeieres que hi havia a Malgrat i als seus voltants.

Anna Maria Anglada, de Vivelles Cultura i Entorn, explica a més que s’ha pogut rescatar una recepta de ratafia, utilitzada a la masia de Can Gibert

Es dóna el cas que per conèixer l’entorn, Caralt acostumava a fer excursions i passejos amb el conegut Mossèn Felix Paradeda, amb qui van impulsar al tombant del segle passat un aplec a l’ermita de St Pere Vivelles, que llavors es trobava en mal estat i que van aconseguir el compromís del bisbat per refer-la. Un aplec estival que reunia gent de les contrades i que barrejava la part lúdica i la religiosa.

Actualment l’ermita de Vivelles, situada a St Genís es troba en pèssim estat i ocupat per un veí que s’escuda en una complicada i enrevessada situació legal amb el bisbat i que no permet visites ni actuacions de millora en aquesta capella petita de St. Genís

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics