La Policia de Malgrat tindrà 2 pistoles de pebre per actuar en baralles i 2 radars informatius

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El cos local de seguretat continua ampliant els seus serveis i les seves eines per actuar en qualsevol de les possibles circumstàncies que es puguin donar al municipi.

En aquest sentit, durant les jornades d’equipaments i eines policials celebrades aquest dimecres al municipi el cos local de seguretat va anunciar la compra de dues pistoles de pebre.

El cap de la policia de Malgrat, Joaquim Martínez, va explicar que aquestes noves armes seran molt útils per actuar en baralles a la zona d’oci del municipi i en les zones turístiques on es concentren els problemes de seguretat en qüestió de picabaralles .

El gas pebre es dispara en unes pistoles similars als extintors i és especialment eficaç per dissoldre concentracions. Causa una coïssor intensa en els ulls, fins i tot una ceguera temporal, així com en la gola i la pell. Es comercialitza habitualment en format aerosol, tot i que la policia fa servir uns projectils de pebre que es disparen amb una pistola especial.

Els mossos d’esquadra, per exemple, estan estudiant la seva implantació arran dels incidents amb les pilotes de goma.

A banda d’aquestes pistoles de pebre, la policia ha anunciat que ha adquirit un radar per controlar la velocitat dels vehicles dins el municipi. Fins ara el cos utilitzava un radar cedit pel Servei Català del Transit. Ara però és de propietat i segons s’ha informat, el radar ha arribat aquesta setmana.

A banda d’aquest radar, que serà sancionador, el municipi també ha anunciat que en breu instal•larà 2 radars més de caràcter informatiu.

Es tracta d’un tipus de radar que indica als conductors la velocitat a la que circula dins trama urbana i que per tant ajuda a baixar-la en cas d’accedir el màxim permès. Aquests dos radars s’instal•laran als dos extrems de l’Av Costa Brava, una de les principals vies d’accés a la localitat.

Aquesta és una aposta més del cos local de seguretat de Malgrat, que compta amb diferents serveis i unitats pròpies, com el K9 caní o les unitats ciclistes, que permeten actuar en diferents accions sense necessitat de requerir als mossos d’esquadra.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics