URGENT

Conveni amb el Servei Català del Trànsit per elaborar un Pla Local de Seguretat Viària

Compartiu aquesta història

Ahir al migdia es va signar a l’Ajuntament de PLF el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern,i l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, van signar un conveni per l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària de la nostra vila.

Aquest pla ha d’esdevenir el full de ruta a seguir al poble per tal que es millori la vialitat local i aconseguir a més una reducció de la sinistralitat.

Segons dades del propi Servei Català del Trànsit, l’any passat hi va haver al nostre poble 47 accidents de trànsit. 13 dels quals van registrar ferits de diversa consideració. Tot i això cap dels accidents va ser mortal, una dada que han volgut destacar des d’aquesta institució.

Amb aquestes dades, el nostre municipi es manté en un nivell d’accidentalitat per càpita inferior a la mitjana de tot Catalunya en zona urbana.

Aquests Plans Locals de Seguretat Viària pretenen aplicar mesures concretes per tal de reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats.

Ara el serà aquesta institució que després d’analitzar la situació actual a PLF elaborarà aquestes propostes per millorar la vialitat i la seva seguretat al nostre poble.

El Servei Català del Trànsit està impulsant que els municipis de menys de 20 mil habitants tinguin aquests plans i si ja el tenen, fer-ne un seguiment i una actualització.

Així aquest any ja ha realitzat una 20a de plans, i des del 2006 ja n’han fet més de 150 arreu de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics