L’Estat manté la presència de Policia Nacional davant el 9N

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En els últims dies és freqüent veure circular per la carretera NII furgons de la Policia Nacional. I és que n’hi ha una 20a d’aquests vehicles custodiats per agents fortament armats en un polígon industrial de Pineda.

Fa setmanes que hi són i que es deixen veure i segons fonts de l’Ajuntament de Pineda, consultades per La Vanguardia, són efectius d’actuació immediata davant de possibles aldarulls que el Ministeri de l’Interior, dirigit pel català Jorge Fernández Díaz, ha traslladat a Catalunya just dies abans de la celebració del procés consultiu del proper diumenge.

Segons sembla hi ha uns 500 policies nacionals amb mig centenar de furgons, la meitat dels quals es desplacen a diari a BCN on són repartits per diferents edificis oficials de titularitat estatal de la capital catalana.

És la tercera vegada que l’Estat envia reforços del Cos Nacional de Policia en el que va d’any.

Les anteriors van ser al Maig, arran dels incidents en el desallotjament de Can Vies a BCN i per a l’11 de setembre.

Habitualment els furgons es concentraven a la platja entre Pineda i Calella, però a petició dels consistoris i davant de la celebració d’activitats esportives com l’IronMan, han fet que els policies es desplacin cap a un polígon industrial.

Un destacament que es podria veure ampliat en els propers dies.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics