URGENT

PLF lidera la pujada d’atur a l’Alt Maresme aquest octubre

Compartiu aquesta història

Amb un 8.65% d’augment entre setembre i el mes passat, l’atur s’ha acarnissat al nostre poble.

És el municipi amb un augment percentual més alt de tota la zona, després d’una apujada de 61 aturats aquest octubre, fins arribar als 766.

Aquesta apujada també ha fet augmentar la taxa d’aturats al poble que es situa prop del 20%.

El registre d’octubre, però no és el pitjor d’aquesta any. De fet, ara hi ha un centenar per persones menys a l’atur que al gener.

Interanualment, aquest ha estat el millor octubre des del 2010, i actualment hi ha una 70a menys que fa 1 any.

PLF lidera l’augment de desocupació, el segon municipi on més ha pujat l’atur és Blanes que amb 276 persones més, ja supera les 3765 sense feina.

Al tercer lloc del rànquing hi ha Malgrat, amb 111 nous aturats, acostant-se a l’últim mes als 1558 aturats. Pineda ja supera els 2800 després d’un augment de 177 desocupats aquest últim mes. La taxa d’aturats de Pineda continua disparada, i es situa per sobre del 24.5%,

La segona població a la zona amb una taxa més alta és Tordera, amb més d’un 23%. Tot i això és el municipi amb un augment més moderat l’últim mes, amb menys d’un 2% respecte el setembre. 29 persones han engreixat la llista de desocupats en aquest municipi que ja té 1574 persones sense feina.

En el global del Maresme hi ha 2500 persones més a l’atur, el que suposa una escalada fins prop de 39.900 i una taxa del 19.9%. Dels municipis propers només PLF i Malgrat es situen per sota d’aquesta mitjana.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics