Posen en marxa un programa d’oci i lleure per a discapacitats psíquics a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta del projecte Marxa, que és l’acrònim del nom de dos discapacitats veïns de Blanes; la Marta i en Xavier. Les seves mares són les que han impulsat aquest programa que vol ajudar a la integració dels discapacitats psíquics amb la intenció que visquin amb el màxim de normalitat possible les activitats d’oci i lleure que, sovint, els estan barrades per desconeixement o per incomoditat.

Per aconseguir-ho, un diumenge de cada mes el local Aromes del centre de la vila obre per a que sigui per a ells el seu punt de trobada. Aquí els joves disposen d’un espai d’oci normalitzat on poden escoltar música mentre prenen alguna cosa, tot plegat en un ambient segur i sense riscos d’exclusió social, ja que en definitiva l’experiència està pensada perquè els protagonistes siguin els propis discapacitats.

El projecte compta amb la col•laboració de voluntaris que vetllen pel bon funcionament i la seguretat de l’activitat.

El projecte Marxa va començar a funcionar a finals d’octubre amb la presència d’una 80a de joves, gràcies a la difusió que s’ha fet en diferents entitats dedicades al treball amb discapacitats tant de Blanes com també del Maresme i la resta de la Selva.

La bona acollida que hi ha hagut d’entrada, assegura que hi hagi una continuïtat al llarg dels propers mesos i, en aquest sentit, la següent vetllada tindrà lloc el diumenge 16 de novembre, des de les cinc de la tarda fins a les vuit del vespre. Un cop hagi transcorregut un temps de rodatge de l’experiència i, en funció de com continua evolucionant, l’activitat podria passar a fer-se dos cops al mes.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics