Malgrat ja recull 2 tones diàries d’orgànica i PLF començarà a fer-ho aquest mes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El municipi ja ha introduït la recollida selectiva de la matèria orgànica des del passat dissabte. En només una setmana i segons informa el propi ajuntament, ja es recull una mitjana de 2 tones diàries d’aquesta fracció.

Cal tenir en compte que no fa ni una setmana que els veïns de Malgrat han de separar els seus residus orgànics per dipositar-los a banda de la resta de matèries i fraccions com el vidre, el paper, els envasos o el rebuig. Segons el regidor de Medi Ambient, Joan Mercader, els malgratencs ja tenien ganes de recollir l’orgànica.

Malgrat ha fet aquesta setmana una xerrada informativa i demà es farà el joc de l’orgànica, una activitat lúdica per incentivar la separació de residus. Mercader destaca que s’està donant molta informació.

Pineda també ha començat ja aquesta recollida i PLF no ho farà fins la segona quinzena d’aquest mes.

En qüestió de dies començarà al nostre poble la campanya informativa i de conscienciació. Una campanya en la que informadors aniran casa per casa per entregar un petit contenidor domèstic de color marró en el que separar a casa les deixalles que s’han de reciclar en el contenidor d’orgànica. A banda de la visita dels informadors i del bidó, es farà entrega d’un iman de nevera amb informació pràctica i d’altres materials didàctics.

De fet el consistori instal.larà en breu els contenidors de color marró en les zones on ja hi ha les illetes de reciclatge, és a dir, al costat de la resta de contenidors de color verd, groc i blau. També s’habilitaran contenidors soterrats en aquelles illetes on el reciclatge es reculli de forma subterrània, com és el cas de diferents punts del centre del poble.

PLF, Malgrat i Pineda comencen aquesta recollida selectiva anys després que la majoria de municipis per problemes logístics que en un primer moment no permetien la posada en marxa. De fet aquests municipis, a l’igual que Sta Susanna que encara no té data per posar en marxa aquesta recollida, han hagut de pagar penalitzacions en els últims mesos pel retard en l’inici de la recollida de l’orgànica.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics