Més de 7300 persones podran votar diumenge al 9N

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La xifra exacte dels possibles votants no es té perquè no existeix un cens real, però consultat el nombre de persones majors de 16 anys empadronades a PLF, la xifra de possibles votants al diumenge rondaria les 7.325.

De tota manera per votar a PLF no cal estar-hi empadronat, sinó que el que es valora és l’adreça que figura al DNI.

Sigui com sigui, la xifra rondarà a les 7300.

Si no hi ha canvis, el gimnàs de l’Institut de la Font del Ferro acollirà les 8 o 9 meses que s’instal•laran al nostre municipi per rebre les votacions dels qui hagin de votar al nostre poble. Unes urnes que estaran obertes de 9 del matí a 8 del vespre, quan es tancarà el centre de votació. Tot i això, la Generalitat permetrà votar a tota aquella gent que a aquella hora encara s’acostin a l’institut.

Per votar participar al 9N cal acreditar-se amb el DNI vigent i registrar-se prèviament al propi centre de votació. Un registre que servirà per evitar que algú pugui votar dues vegades.

A la plana web participa2014.cat encara es pot consultar la mesa on cal dipositar el vot i fins i tot descarregar-se la butlleta de votacions.

De tota manera, al gimnàs de l’institut també hi haurà butlletes amb la possibilitat de marcar les opcions possibles a la pregunta de la consulta, que es manté des del mes de desembre, quan es va acordar per diferents formacions polítiques.

El 9 N vol que els catalans defineixin quin hauria de ser el futur polític de Catalunya. La pregunta de la consulta és “Vol que Catalunya esdevingui un estat?” i en cas afirmatiu es qüestiona si aquest nou estat hauria de ser independent o no.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics