URGENT

El partits catalans ja es fixen en unes futures eleccions anticipades

Compartiu aquesta història

 

A nivell català, la participació a nivell absoluta es va situar entorn als 2 milions 250 mil votants.

Els resultats de l’escrutini segueixen el mateix patró que a PLF i el 80.76 dels participants van votar SI-SI a la doble pregunta de la consulta.

Una participació que el president de CiU al Maresme, Joan Morell valora molt positivament i afirma que caldrà analitzar les dades per prendre les futures decisions:

Pel diputat d’ERC, Pere Aragonès, els resultats demostren que el catalans volen continuar amb el procés sobiranista i demana la convocatòria d’eleccions imminents.

El republicà va demanar la dimissió del presidnet del govern espanyol i de diferents ministres per les traves posades a la consulta catalana.

El president del PSC al Maresme i alcalde de Pineda, Xavier Amor, va valorar positivament la participació i afirma que demostra que cal un nou encaix de Catalunya dins espanya. Amor creu que els resultats poden tenir moltes lectures i demana eleccions anticipades.

Per la seva banda, Diego Sánchez, president del PP maresmenc considera que la consulta d’ahir va ser un “paripé” i demana que a partir d’avui el govern i Esquerra es posin a treballar pels problemes del país.

Els ulls dels polítics, un cop celebrat el 9N, estan posades en uns possibles comicis electorals previstos en qüestió de setmanes, presumiblement al primer trimestre de l’any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics