Les obres de Ciutat Jardí; a l’espera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Tot i que el projecte està fet des de fa temps, els treballs que han de permetre reasfaltar la major part dels carrers de la urbanització, millorar les voreres i reforçar l’apuntalament d’alguns carrers de la zona, no s’acaba de tirar endavant.

El principal escull, segons apunten des de la urbanització és l’impacte econòmic que suposaran les obres al veïns, ja que el cost dels treballs els han de pagar els propietaris de la urbanització. Des de l’Ajuntament apunten, però a un problema amb el registre de propietaris a l’hora de poder determinar el titular d’algunes parcel.les.

Segons el consistori, cada veí pagarà entre un miler i 4000 € segons els metres de la seva parcel•la.

Aquest projecte ha implicat tot un seguit d’actuacions. D’entrada una reparcel.lació per saber en quina situació es trobava aquesta urbanització de PLF. N’ha resultat unes 750 definitivament. Un cop fet el concurs per adjudicar les obres, es va haver de repartir el cost del projecte entre els parcel.listes i ara s’està a l’espera que s’enviïn els primers pagaments a cada llar. Una carta que podria arribar abans d’acabar l’any, per iniciar les obres a principis del proper any. Ho ha explicat el president sortint de la Junta de propietaris de Ciutat Jardí, José Carmona.

Tot i que un dels principals problemes del projecte pot ser l’impagament de les quotes, el consistori ja ha explicat que serà flexible en el cobrament als veïns que ho necessitin.

De l’última gran actuació feta a la zona, la xarxa de clavegueram, el consistori encara està pendent de cobrar algunes parcel.les.

Actualment Ciutat Jardí reclama urgentment accions per rehabilitar els carrers. La majoria presenta grans forats en el paviment cosa que provoca situacions de perill. Carmona també explica que un altre escull del projecte és la manca de vies d’accés o alternatives per quan es comenci a actuar. Diu que s’està estudiant crear nous vials o connexions per permetre la circulació quan comencin els treballs.

La previsió és que un cop estiguin tots els serveis i infraestructures en òptimes condicions, l’Ajuntament acceptarà que la urbanització passi a ser urbana. Serà llavors quan l’Ajuntament, s’encarregarà del seu manteniment.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics