Blanes comença a reciclar els CD i DVD

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Des d’ara els ciutadans de Blanes ja disposen d’un lloc al seu propi municipi on poder anar a abocar els CDs i DVDs que ja no s’utilitzen.

La Deixalleria Municipal ha instal•lat un dipòsit per que tothom pugui portar-hi aquests residus, per tal que puguin ser tractat de forma correcte per una empresa del País Basc, contractada per l’Ajuntament.

Aquest primer punt de recollida està situat a l’exterior d’oficina que hi ha a l’entrada de la deixalleria. Això implica que es podrà portar aquests Cds i DVDs coincidint amb el mateix horari de la deixalleria, és a dir, de dilluns a divendres, matí i tarda, així com els dissabtes al matí.

Aquests productes estan composat bàsicament de policarbonat, un plàstic de gama alta, així com una petita capa de pintura. Aquests dos materials no són biodegradables pel que cal separar-los de la resta de residus per tal de tractar-los com cal.

El reciclatge dels CD/DVD consisteix en separar el policarbonat, netejar-lo i traslladar-lo al mercat per a nous usos. A través del reciclatge es pot recuperar fins al 90% del policarbonat d’un CD/DVD. Aquest material, un cop reciclat, es pot fer servir com a matèria prima per a fabricar ulleres, carcasses de material ofimàtic, embalatges, telèfons, comandaments a distància i elements de cotxes com fars i manilles, entre d’altres possibles destinacions.

Des de la Deixalleria Municipal es calcula que es poden arribar a recollir uns 100 kg d’aquest residu durant tot un any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics