Es suspèn la recerca del pescador de Tossa desaparegut des de dilluns

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Després de tres dies d’intensa recerca sense resultats, els equips d’emergències han suspès definitivament aquest dijous al vespre el dispositiu muntat per trobar el pescador de 71 anys desaparegut la matinada de dimarts a Tossa. El cap de la Regió d’Emergències de Girona, Enric Cano, ha afirmat que s’han posat tots els recursos i s’ha fet tot el possible però que no s’ha trobat cap indici ni de l’home ni de l’embarcació amb la que va sortir a pescar. A més assegura està desconcertat perquè en tot aquest temps no s’ha localitzat ni tant sols un estri de pesca dels que utilitzava el desaparegut.

Cano explica que normalment, quan una barca s’enfonsa, deixa rastres de gasoil o queden flotant a la deriva objectes que poden aportar indicis del lloc on es va enfonsar, però que en aquest cas no s’ha trobat cap rastre.

Tot i que el dispositiu de recerca s’ha aturat definitivament, Salvament Marítim, en les seves rutes d’inspecció marítima ordinàries, i els Bombers de la Generalitat intentaran seguir pentinant la zona durant els propers dies.

El responsable d’emergències diu a més que fins i tot si es fan pràctiques dels submarinistes dels bombers s’intentarà que es facin a la zona de Tossa per seguir buscant el desaparegut.

Durant els tres dies que ha durat el dispositiu, els equips d’emergències han pentinat una àmplia zona del litoral compresa entre l’Estartit i la Tordera. Una inspecció que durant les dues primeres jornades es va fer amb un avió amb infrarojos provinent de València i amb el suport de dos helicòpters permanentment a l’aire, un de Salvament Marítim i un altre dels Mossos d’Esquadra o dels Bombers de la Generalitat.

AraGirona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics