Augmenta el nombre d’escoles que participen al projecte Rossinyol de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres es va presentar una nova edició, la 6a, d’aquest projecte, que consisteix en què estudiants de la UdG actuen de mentors acompanyant periòdicament alumnes nouvinguts a Blanes perquè conegui diferents espais de la ciutat, àmbits culturals i llocs d’oci i diversió.

La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

En aquesta sisena edició hi participen novament un total de 10 parelles formades per 10 alumnes de la Universitat de Girona i 10 altres procedents de diverses escoles de Blanes, que van assistir a la presentació acompanyats dels seus familiars per a la primera presa de contacte. Els escolars blanencs són 7 nens i 3 nenes que tenen entre 7 i 12 anys d’edat i provenen de Gàmbia, Marroc, Bangladesh, Xina, Perú i Aragó.

Per la seva banda, els seus mentors són alumnes de la Universitat de Girona que estudien carreres prou diverses: Infermeria, Educació Social, Treball Social, Educació Infantil i Criminologia. Viuen entre la Selva i el Maresme, com ara Malgrat de Mar, Santa Coloma, Mataró, Calella o Hostalric.

La principal novetat del Projecte Rossinyol d’aquest any és que s’ha ampliat el nombre de centres escolars de Blanes que hi participen. Fins el moment, al llarg de les cinc primeres edicions, ho havien fet les escoles Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva, i ara s’hi han afegit Sa Forcanera i Quatre Vents.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics