Els hospitals de Calella i Blanes entre els menys eficients de Catalunya

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’hospital Clínic de Barcelona és el centre sanitari més eficient de Catalunya, mentre que l’hospital de Sant Pau, el Sagrat Cor i el de Sant Joan de Reus són dels que treuen pitjor nota en aquest aspecte. Són les conclusions de l’informe sobre activitat i eficiència dels centres sanitaris públics que ha presentat el Departament de Salut, partint d’uns indicadors que avaluen, per exemple, hospitalitzacions evitables, dies d’estada als hospitals, cesàries i urgències.

Per contra, l’hospital Sant Joan de Reus és el centre menys eficaç de Catalunya. En la llista d’hospitals que treuen uns indicadors “lleugerament pitjors o pitjors que l’estàndard” també es troben l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Sagrat Cor, el de Figueres, però també els dos hospitals de referència de la nostra zona: el de Sant Jaume de Calella i el comarcal de Blanes.

Per exemple l’hospital de Calella presenta uns valos més alts dels esperats en alguns conceptes com la mortalitat per infart agut de miocardi o reingressos en 30 dies per causes seleccionades.

El director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, Josep Maria Argimon, però, ha deixat clar que en cap cas s’està parlant “d’hospitals bons o dolents” i ha admès que “hi ha hospitals que tenen bons indicadors en un tema i d’altres que els tenen en altres problemàtiques de salut”.

De fet Argimon, parla de resultats “francament bons” i els ciutadans són atesos “de manera eficient” arreu de Catalunya. En qualsevol cas, explica que les comparacions són “una manera d’incentivar els hospitals per millorar”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics