URGENT

La Unesco premia la Biblioteca Comarcal de Blanes

Compartiu aquesta història

La Federació Catalana d’Associacions i Clubs de la UNESCO ha guardonat la biblioteca amb el premi Fem Cultura amb els Colors. El lliurament del premi ha tingut lloc aquest cap de setmana a Sant Adrià de Besós, amb la presència de Federico Mayor Zaragoza, president d’aquesta fundació i director general de la UNESCO entre el 87 i el 99.

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha rebut el primer premi de la segona modalitat de les tres que es convoquen, reservada a membres de la xarxa civil UNESCO a la qual pertany.

El projecte guardonat a la biblioteca es va posar en marxa l’any 2010 i sota el nom de Promocionem la cultura, fomentem la lectura, vol aproximar els lectors al teixit associatiu del municipi, al mateix temps que s’estableix una relació entre les entitats locals i l’equipament. Durant un mes, es crea un vincle amb alguna entitat, associació o tradició. Fins ara ja han participat una vintena d’entitats que així es donen a conèixer. La propera que hi participarà serà Els Pastorets.

El primer premi consisteix en un diploma i 200 € en metàl•lic, un guardó que ha estat destacat per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó que considera que significa un reconeixement a la tasca de Blanes per seguir garantint l’accés a la cultura de tota la ciutadania, en aquest cas a través de la Biblioteca.

D’altra banda, l’alcalde també ha remarcat que amb projectes com el què ha estat premiat queda demostrat que, sobretot en temps de crisi, la imaginació i l’esforç comú són capaces de salvar qualsevol obstacle.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics