URGENT

Reparteixen 800 kits per a les proves del càncer de còlon i recte

Compartiu aquesta història

Ahir dilluns les 4 farmàcies de PLF van acabar de repartir el material per a fer les proves diagnòstiques de detecció precoç del càncer de colon i recte.

Durant aquesta primera quinzena de novembre unes 800 persones han recollit aquest material i les instruccions per tal de poder recollir una mostra de femta. Un cop repartit aquest material, ara comença el termini per tal de recollir les mostres i enviar-les a analitzar a la recerca de traces de sang, ja que aquest podria ser un dels símptomes d’un possible càncer de colon o recte.

Marc Freixes, de la Farmàcia Moner de PLF explica que els palafollencs han respost a la campanya i que no hi ha hagut cap problema en el repartiment del material.

Ara els participants a la campanya cal que facin dos dies d’una senzilla dieta abans de prendre les mostres i un cop es tinguin cal portar-les a qualsevol farmàcia, que seran les encarregades de recollir-es i custodiar-les abans no s’enviïn als laboratoris que faran les proves. Freixa explica que només es recolliran de dilluns a dijous durant tot el dia.

Els resultats s’enviaran a cada un dels participants i en cas de positiu, també al metge de capçalera per tal que es continuïn les proves per descartar un possible càncer, ja que pel simple fet de trobar sang a la femta no es simptomàtic de patir aquesta malaltia.

La campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte va destinada a persones d’entre 50 i 70 anys, ja que aquest tipus de càncer és molt comú i passa molt desapercebut ja que no mostra símptomes ni dolors evidents fins a etapes molt avançades de la malaltia.

Es calcula que a PLF hi ha unes 1500 persones amb l’edat objectiu de la campanya, pel que els 800 kits repartits suposarien una mica més del 50% de la població a la que anava destinada la campanya.

L’Ajuntament de PLF ha invertit 11 mil € en aquesta campanya per tal de poder agilitar les proves de laboratori, ja que si les proves es fan pel sistema públic de salut es poden demorar entre els 8 mesos i 1 any.

Les farmàcies recolliran les mostres de femta fins a finals d’aquest mes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics